luni, 15 martie 2010

Ivona - principesa Burgundiei



Am avut ocazia de curând să văd teatru adevarat. Nu vorbesc de politicieni...și de gustul lor pentru spectacol pe care permanent îl joacă în țara noastră. E vorba de o piesă de teatru jucată de niște studenți la actorie.

Filip - fiul regelui - o întâlnește pe Ivona, o tânără hidoasă, și decide să o ia de logodnică, mai mult din teribilism pentru a sfida pe toți cei de la curte şi pentru a arăta că detestă idealizarea frumuseţii.


Dar odată cu aducerea fetei în familie - tăcerea, nevinovăția și urațenia sa încurcă lucrurile, iar prezenta ei tulbură toate personajele care încep să se simtă incomodați de propriile lor boli sufletești.




Ivona, prin simpla ei prezență trezește conștiințe și amintirea vechilor păcate, lucru care îi va și aduce moartea în cele din urmă.







Ar merita din când în când să mai ieșim din carapacea noastră, să vedem și altceva în afară de Bahmu', Nikite, Irinei și kitsch-uri. Nu se compară materia fecală care o primim cu drag de la televizor, drept mâncare - cu adevarata hrană pe care se presupune că ar trebui să o mâncăm.

Un comentariu: